În timpul desfășurării lucrărilor de construcție și montaj, pentru a asigura alimentarea cu energie electrică a șantierului, este necesară furnizarea unei surse temporare de energie electrică.
Alimentarea temporară cu energie electrică a șantierului
Organizarea alimentării temporare cu energie electrică poate fi realizată prin conectarea la cea mai apropiată sursă de alimentare cu energie electrică sau prin instalarea unei unități autonome de alimentare cu energie electrică. Alegerea metodei de electrificare depinde de:
- distanța până la șantier față de liniile de transmisie a energiei electrice;
- tipul construcției care trebuie electrificată (locuință, clădire de producție, depozit, hală);
- puterea planificată de consum de energie electrică;
- necesitatea unei rețele monofazate sau trifazate;
- posibilitatea de a se conecta la linia de transmisie a energiei electrice situată în apropiere.
Cel mai simplu și mai puțin costisitor este să se conecteze alimentarea electrică temporară de la un punct de conectare înregistrat, care poate fi situat în apropierea șantierului.
Electricitate temporară
Dacă este necesar să se asigure alimentarea electrică temporară a șantierului, care este situat la distanță de liniile de transmisie a energiei electrice, va fi necesar să se construiască o nouă linie de transmisie a energiei electrice sau să se instaleze un cablu de putere către obiect. Pentru o astfel de conectare, va fi necesară contactarea companiei de distribuție a energiei electrice, care va emite un certificat de urbanism pentru conectare. După obținerea certificatului de urbanism, va fi permisă instalarea tabloului pe un stâlp și sigilarea contorului de energie electrică consumată.